Tendonsie's levensverhaal

We beginnen ons verhaal op 15 januari 2007,

Hoofdstuk 1: 2007-2010,
Die dag, kwam een tauren koe tot leven op de servers van DutchWoW, zijn naam was Tendonsie. Doorheen de weken begon hij te levelen en vooral veel doodgaan, Tendonsie was immers vanaf het begin een grote fan van worldchat en whispen met andere spelers . Het was dus ook niet verwonderlijk dat het dertig dagen speeltijd kostte om level 70 te bereiken door de maanden heen. Door deze startmaanden joinde ik zeker enkele leuke guilds waar ik stuk voor stuk handige tips meekreeg.Naarmate ik een hoger level bereikte, begon ik ook meer en meer spulletjes te hebben, dingen bij een vendor verkopen vond deze koe (tauren) niet leuk en hij begon dan ook met een “bankaccount”. Een account waar je enkele characters maakt die items opbergen. Ook begon Tendonsie de auction house elke dag te volgen en dingen die laag geprijst waren kon hij lekker opkopen en later verkopen voor een normale prijs. Een handelaar was geboren in hart en ziel! Uiteraard kwamen doorheen de maanden meer en meer spelers spulletjes vragen, gezien ze wisten dat ik altijd wel iets had liggen. Vier jaar verder, had hij maar liefst 50 bankcharacters die ronduit vol zaten.

Maar na dat handelen was het voor Tendonsie ook tijd om een nieuw kantje van het spel te ontdekken. In Orgrimmar ontmoette hij er bij de zeppeling tower een meisje genaamd Lilla. Ze waren goeie vrienden en ook daar ging Tendonsie een stukje verder. Op 20 juli 2007 trouwden we dan ook in een klein kapelletje in de grotten van de Undercity. De Steun van Arjan was ook erg leuk. Ik kreeg bij deze trouw (en ook bij de volgende) een eigen custom ring om rozenblaadjes over me te gooien. Dit zorgde zeker voor de nodige sfeer. Helaas, na een goeie vier maanden stopte het sprookje en kwam er een scheiding.

Tijdens de zomervakantie deed ik ook andere dingen buiten trouwen. Zo startte Tendonsie iets totaals nieuws, namelijk een WoW Site met Addons en later ook installatiegidsen voor WoW. Zo begon de site tendonsie.be op 30 juli 2007 en deze bestaat nu nog steeds. Deze site update ik beetje per beetje en werd ook jaarlijks vernieuwd met een nieuwe layout.

Na mijn avontuur met Lilla was het ook crisis in de guild geweest waar ik in zat. Samen met twee goeie kameraden op WoW startte ik er een guild The Golden Eye Keepers genoemd, die ook een site tgek.be kreeg die nu niet meer bestaat. Het was een grappige leuke guild die niet gekend werd als een normaal beleid. Zo had je een guild lord, een guild lady en twee sympathieke rechterhanden, Odonkor en Ab. Eveneens had de guild lady altijd de opdracht om ervoor te zorgen dat de guild lord, Tendonsie veel online kwam, wat ook lukte. De onderbazen moesten mij dan weer bij te staan met raad om een goed bestuur te hebben. Zo haalde onze guild ook op een moment het hoogtepunt van 700+ spelers. In de The Golden Eye Keepers periode was het ook tijd voor een tweede liefdesverhaal voor Tendonsie. Zo trouwde hij er met Jolleke ingame op 1 mei 2008 in Moonglade. Zij werd dan ook de guild lady van de guild. Ook aan dit huwelijk kwam jammergenoeg na enkele maanden weer een einde.

In de zomer van 2009 begon Tendonsie ook aan een MaNGOS project, dit is het systeem waarop je een server kunt hosten. Hij maakte van zijn oude computer een server, waar hij een maandje een funserver heeft gerund. Hier uiteraard weer veel aan bijgeleerd en veel lol aan gehad. Ondertussen ging tgek goed en in 2009 hebben we een partner gevonden om mee samen te werken. We sprakenmet alle bazen van de guild “Steen Goed” die toen ook een prachtig bestuur hadden met enthousiaste leden.

Zo kwam het op 13 april 2009 in de paasvakantie tot een guildfusie. Een nieuwe guild “Stonegood” werd geboren, met uiteraard ook een website stonegood.be die nu nog altijd bestaat! Stonegood bestaat nu een jaartje, en is de leider geworden in het organiseren van instances op DutchWoW. Stonegood bestond toen uit Hippie als trotse leider en Dextras & Tendonsie als onderbazen met dan nog een leuk team van Elites & Serveants om de top aan te sluiten. Rond de tijd van de fusie deed ik ook met een goeie vriendin Hinoto ingame een derde WoWtrouw op 13 april 2009 wat ook weer enkele maanden duurde voor het eindigde. Verder heeft Stonegood ook al in real life een gigantische leuke guild meeting gemaakt in de Efteling waar van elke kant van de guild iemand vertegenwoordigd was.In Stonegood heeft Tendonsie daar een leuk meisje leren kennen die Morindy heette. Deze was al lid van Steen goed en door de fusie kwam ik in contact. Zo zijn we ook een half jaar later ingame getrouwd tot op heden nog steeds! Deze trouw vond plaats op 28 december 2009.

Door de maanden heen met Stonegood er was, had ik in de zomer van 2009 ook samen met een vriend Robin een eigen private server begonnen (WoWLegend). Helaas kwamen er enkele conflicten en eindigde dit verhaal. Hierna begon ik met een eigen server met een contract van een jaar. De server heette toen “Cenarion WoW” waar ik voor het eerst een echte dedicated server had in een datacenter in Nederland. Hetgeen dat je bijleert is onvoorstelbaar door de maanden heen. Ook was het zeker niet gelukt zonder de hulp van Ben, Arjan en vele anderen! Nu heeft deze server al enkele jaren achter de boeg en gaat hij verder als een educatief leerproject voor mij en de gm’s. Toen we begonnen aan de server had ik ook het idee om naast het Blizzlike gedeelte ook een “eigen” gedeelte te maken,waarbij ik ook wat SQL Codes ging bijleren. Zo kwam onze eigen stad, Cenarion City. Die tot op de dag van vandaag honderden keren per week bezoekt wordt. Het leuke aan deze stad is ook dat het een Nederlandstalige content biedt wat zeker leuk is meegenomen. Ook de grappige fantasie wereld van Tendonsie kwam erin voor.

Door de maanden heen hebben we alles wel even meegemaakt; ruzies, onstabiele core (=veel dc’s) tot zelfs een korte periode een hacker waardoor we uiteraard weer hebben bijgeleerd op vlak van beveiliging en firewall. Zo eindigt elk negatief puntje toch in een positieve les waaruit je bijleert. Door deze vier jaar heen heb ik nooit een budget gehad, en zat ik bij nogal triestige bedrijfjes met veel storingen. Sinds april 2010 is dit verandert door een tweejarig contract voor een prachtige dedicated server en webhosting en domeinnamen bij Trafego. Waarbij we nu ook voor ons sites en server proberen de 99.99% uptime te garanderen. Ook het GM Team is in de maanden gegroeid tot een leuke bende wat we ook in onze guilds zien. Na al deze sites de afgelopen jarente hebben gemaakt, heb ik dan ook een samenvattingsite tendonsie.com gemaakt en om alles wat ik bijleer ook te onthouden een leeriets.nl website! Wat zal de toekomst ons brengen, hopelijk nog veel plezier! Alle kennis zal in ieder geval goed van pas komen bij mijn latere ICT opleiding!

Hoofdstuk 2: 2010-2012,
Na onze vier jaar waar ik van speler ben opgegroeid tot vooral de beheerder van een dedicated server, ben ik ook gestart met andere projecten die buiten WoW staan. Zo heb ik het eerste jaar bij Trafego Hosting een nieuwe game gehost: Minecraft. Minecraft server hosten was een nieuwe uitdaging met weer nieuwe doelen om zaken bij te leren. Zo moesten er scripts geschreven worden om processen automatisch te laten verlopen waar ik nieuwe zaken voor het eerst zag. De game bestaat eruit met blokjes gebouwen te maken en met anderen samen te werken. Een leuk concept waar ik ook enkele websites als worldofminecraft.be - minecraftforum.be - minecraftservers.be voor heb gemaakt. Verder startte ik ook met websites hosten voor enkele vrienden, waardoor ik ook voor het eerst ook zaken voor andere produceerde. Op WoW vlak bleef ik mijn www.loginpanel.nl uitbreiden met nieuwe PHP scrips die steeds groter werden. Ingame werden nieuwe Events gemaakt samen met onze EventDev Hollantie. Vervolgens werkt ook op vlak van school een site voor onze werkjes & eindwerk gemaakt www.gpiw.be. Op www.leeriets.nl heb ik dan een online woordenlijstopvrager voor vocabulaire gemaakt en woordenlijsten weergeven in PDF m.b.v. een Mysql Database. 2011 is dan vooral een jaar geworden waarop ik bestaande projecten heb vergroot in omvang.

Daarna zijn we het jaar 2012 gestart, een jaar die gekenmerkt wordt door de groei van Minecraft. Onze server bereikte er 10 000 leden. Een mijlpaal dus die eindelijk bereikt is! Door deze groei in Minecraft hebben we ook twee nieuwe websites toen aangekocht namelijk www.minecraftserverlijst.nl en www.minecraftwiki.nl. Door al deze groei hadden we in het begin van 2012 al maar liefst 3 dedicated servers verspreid over België (bij mij thuis), alsook in Frankrijk en Nederland. Verder ben ik ook gestart met politiek, namelijk Jong N-VA Westhoek, alsook een blog is in het leven geroepen: www.rtdaily.be

Hoofdstuk 3: 2012-2013,
We breken nu aan naar de zomer van 2013. Mijn hobby groeit en groei en wordt te groot om nog te kunnen verder zetten als hobby. Ik ben langs geweest bij het Centrum voor Ondernemen (HoGent) en daarna naar een accountant en een sociaal kantoor (Zenito). Met al deze "bagage" ben ik gestart aan een cursus bedrijfsbeheer en daarna succesvol mijn examen te FOD Economie afgelegd. Mijn onderneming kon nu starten! In september 2012 is zo Tendonsie Services Comm. V. geboren! Alle internetactiviteiten worden in deze vennootschap onder gebracht. Eveneens startte ik met een webhosting en gameservers (Bv Minecraft) voor klanten.

In tussentijd groeide mijn votesite naar één miljoen pageviews per maand en een half miljoen bezoekers per maand. Ook World of warcraft groeide naar de 30 000 leden. Op school presteerde ik goed en had ik men eerste twee jaren professionele bachelor Toegepaste Informatica achter de rug zonder herexamens! In de politiek stopte ik bij de jongeren en groeide ik daar naar secretaris van Wervik-Geluwe. Wat mijn 3e schooljaar zal brengen, lees je later... (Laatste update verhaal: eind 2013)

 

Fabula acta est, het verhaal is ten einde! :)

Rein – Tendonsie

(Foto hoort bij periode 2008-2010)

 

Tendonsie.com

Wist je dat?

Al onze websites bijeen, verwerken we per maand 3,5+ miljoen paginaweergaves en hebben we meer dan 1,5+miljoen bezoekers per maand.